Veel huishoudens hebben tegenwoordig meer dan één computer in huis. Dit kan erg handig zijn als er meerdere personen in huis gebruik maken er van.
Zo voorkomt u dat u moet wachten op de ander tot dat deze klaar is

Het verbinden van computers met elkaar heeft veel voordelen, maar er wordt vaak geen gebruik van gemaakt.

          Zo kan er met een thuisnetwerk bestanden (documenten, muziek of video’s enz..)  met elkaar gedeeld worden. Zo hoeft u niet elk bestand met een USB-stick te kopiëren, of op een cd te branden wat veel tijd in beslag neemt (het verplaatsen van data over een netwerk gaat immers vele malen sneller).

  • Het voordeel van een netwerk is dat alle computers (tegelijk) aan het internet verbonden zijn. U hoeft niet elke keer de internetkabel uit de ene computer in de andere computer te steken.
  • Het spelen van spelletjes in een huis tegen/met elkaar is ook mogelijk. Je kan met meerdere personen in dezelfde kamer, of in verschillende kamers de leukste tijd hebben met het spelen van spelletjes.
  • Het delen van één of meerdere printers met verschillende computers. Op elk willekeurig pc die aan het netwerk is verbonden is het mogelijk om bestanden uit te printen.

Benodigdheden bedraad netwerk

Casper helpt u met de juiste hulpmiddelen voor uw netwerk:

  • WiFi netwerkRouter (draadloos of bedraad). Er is veel keus uit verschillende routers. Wilt u op dit moment een bedraad netwerk hebben, dan is het nog steeds verstandig een draadloze router aan te schaffen. Deze kunnen met kabel of draadloos gebruikt worden. Met het oog op de extra mogelijkheden die in toekomst handig kunnen zijn en het minimale prijsverschil adviseren wij een draadloze router. Wenst u geen gebruik te maken van de draadloze mogelijkheden, dan zal de draadloze verbinding worden uitgeschakeld, zodat onbevoegden hier ook geen gebruik van kunnen maken. Veel internetproviders leveren bij een internetabonnement een (draadloze) router, waardoor het aanschaf van een extra router overbodig is.
  • Switch of een HUB. Als u meerdere computers bedraad wilt aansluiten aan het netwerk dan de router toestaat, dan voldoet een Switch of een HUB al. Deze bieden de mogelijkheid om bijvoorbeeld tien extra computers aan te sluiten. Een router kan veelal vier verschillende computers aansluiten op een netwerk.
  • Om een computer te verbinden met een netwerk zijn UTP-kabels nodig. Vaak levert uw internetprovider één UTP-kabel om één computer aan te sluiten. Casper werkt met A-kwaliteit netwerkkabels die voor u op maat worden gemaakt. Zo voorkomt u te korte, of te lange kabels. Daarnaast is het mogelijk de kabels door verschillende muren te halen en worden ze netjes weggewerkt.

NAS (Netwerk schijf)Netwerkaansluiting op uw computer, of laptop

Om uw computer aan te sluiten op een bedraad netwerk heeft u een netwerkaansluiting nodig, de zogenaamde LAN-poort. Bijna alle computers en laptops zijn voorzien van een dergelijk aansluiting. Heeft u deze niet, dan bouwt Casper een netwerkaansluiting in uw computer in.